Image default
Mobil

Bloomberg: bivalyerős chip kerül az M3-as MacBook Pro-ba

A Bloomberg “hírhedt” újságírója, Mark Gurman legújabb “Power On” hírlevelében arról írt, hogy mire lesz képes a belépő szintű M3 Pro chippel szerelt MacBook Pro.

Információi szerint az Apple egy 12 magos CPU-val és 18 magos GPU-val ellátott M3 Pro chipen dolgozik, amit egy macOS 14-et futtató MacBook Pro-val tesztel jelenleg az Apple. Mekkora ugrást jelentene ez az M2 Pro-hoz képest?

Jelenleg a belépő M2 Pro chip a 14 colos MacBook Pro-ban 10 magos CPU-val és 16 magos GPU-val rendelkezik, vagyis alsó hangon is 2 extra magot kapunk az Apple-től.

És ha ez még nem lenne elég, a TSCM új, 3 nm-es gyártási technológiájával fog készülni az M3 Pro, ami még jobb akkumulátor-üzemidőt és teljesítményt fog eredményezni.

Gurman azért hozzátette, hogy mivel idén januárban lett frissítve a MacBook Pro család M2 Pro chipekkel, nem valószínű, hogy az Apple idén kihozza ezt a gépet, ellenben a sima M3-as gépek érkezése idénre szinte borítékolható.

Az Apple jelenleg is gőzerővel dolgozik egy M3 chippel szerelt iMac-en, MacBook Airen és Touch Bar MacBook Pro-n, és ha minden jól megy, ezeket az év végén vagy jövő év elején már meg is vásárolhatjuk.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lesz több új M2-es gép, hiszen ha minden igaz, a WWDC-n lerántja a leplet az első 15 colos MacBook Airről. Erről bővebben itt olvashatsz: Mire számíthatunk az idei WWDC-n?

A jobb gyártási technológia és a több mag minden bizonnyal annak az előszele, hogy az M3 chipek erősek lesznek és ha hihetünk Gurmannak, ez a 12/18 magos konfiguráció az alap M3 Pro chip lesz, vagyis az új MacBook Pro ennél sokkal durvábbra is összeállítható lesz CTO-ként.

Te is minden megtakarításoddal egy új MacBook Pro-ra gyűjtesz ilyen hírek után?

Ez a cikk Bloomberg: bivalyerős chip kerül az M3-as MacBook Pro-ba itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Megjelent az iPadOS 17.1.2 – két sebezhetőség javítása

www3.hu

iKiegészítők.hu: karácsonyi ajándéktippek, és a mai nap ingyenes szállítás!

www3.hu

Lassabb SSD-vel rendelkezik a belépő szintű, M2-es MacBook Pro, mint az M1-es modell

www3.hu