Image default
Mobil

Elhozta Windows-ra az iMessage-et a Microsoft

Ha nagyon szenzációhajhászok lennénk, akkor úgy állítanánk be a címben, hogy a Microsoft csinált egy iMessage alkalmazást Windows-ra, de a valóság ennél egy kicsit visszafogottabb.

Annyi történt csupán, hogy a Windows 11-ben található Phone Link (magyarul Telefon-kapcsolat) alkalmazás végre támogatja az iOS-t is és ez lehetővé teszi, hogy korlátozottan hozzáférj Windows-os PC-dről bizonyos iMessage üzeneteidhez. Nézzük meg, hogy hol a csavar a történetben!

A Microsoft még februárban lengette be, hogy a Telefon-kapcsolat alkalmazás hamarosan iOS támogatással is rendelkezni fog és természetesen már akkor is teli volt a sajtó azzal, hogy a Microsoft iMessage klienst készít Windows-ra, pedig erről szó sincs.

Ali Akgun legújabb Windows Experience Blog bejegyzéséből is egyértelmű, hogy miről van szó: nem tud többet ez az integráció annál, amire egy átlag autó Bluetooth kapcsolata vagy egy sima okosóra képes, ha hozzáférést adsz neki az értesítéseidhez és kontaktjaidhoz.

Ez persze pont elég arra, hogy felvegyél hívásokat, elolvass értesítéseket vagy válaszolj üzenetekre a Windows-os PC-dről, ami persze már önmagában is elég menő (ha soha nem hallottál arról, hogy egy Mac-kel milyen szintű kapcsolatban tud lenni egy iPhone).

A Microsoft azonban egy fokkal tovább vitte a dolgot és az üzenetek és válaszok előzményeit egy chatszerű felületre rakta össze, ezzel azt a hatást keltve, mintha tényleg lenne SMS és iMessage integráció a Windows-ban.

Persze ennek a trükknek bőven vannak limitációi, Akgun fel is hívja párra a figyelmet a bejegyzésében:

A “Telefon-kapcsolat iOS-re” használatához egy iOS 14-et vagy újabbat futtató iPhone, egy Windows 11-es eszköz, Bluetooth kapcsolat és a legújabb Telefon-kapcsolat alkalmazás szükséges. Nem elérhető iPadre (iPadOS-re) vagy macOS-re. Az eszköz-kompatibilitás változhat. Regionális korlátozások felléphetnek.

Az üzenetküldés funkciót az iOS korlátozza. Képek és videók megosztása, valamint a csoportos beszélgetések nem támogatottak. Az üzenetek munkamenet-alapúak és csak aktív telefon és PC közti kapcsolat esetén érkeznek meg.

Vagyis a korábbi üzeneteidet nem fogod látni, ha nem csatlakozott egymáshoz a telefonod és számítógéped, akkor foghíjas lesz a beszélgetés és persze a médiatartalmakról és csoportos beszélgetésekről is le kell mondani.

A blogbejegyzésből csak annyi derül ki, hogy ez az újdonság 85 piacon és 39 nyelven érhető el, de a listát nem találtam. A háztartásban lévő egyetlen Windows-os PC-n frissítettem a Windows Store-ban lévő Telefon-kapcsolat alkalmazást és továbbra is azt írja, hogy “iPhone – Hamarosan érkezik”, ezért valószínűleg Magyarország nem került be a szerencsés 85 piac egyikébe.

Épp ezért, ha nem itthon vagy és már sikerült kipróbálnod a Telefon-kapcsolatot, érdekelne a véleményed!

Milyen a Telefon-kapcsolat iOS-szel?

Ez a cikk Elhozta Windows-ra az iMessage-et a Microsoft itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Giulio Zompetti új képeket tett közzé egy dupla dokkolós, első generációs iPad prototípusáról

www3.hu

Elérhető az iCloud jelszavak alkalmazás Windows-ra

www3.hu

Elérhető az iOS 14.3, iPadOS 14.3, watchOS 7.2 és tvOS 14.3 kiadásra szánt, RC verziója

www3.hu