Mobil

Így készül a térbeli hang (Spatial Audio) egy profi stúdióban, Jonathan Morrisonnál

Az Apple még 2021 májusában jelentette be a Dolby Atmos támogatással kiegészített Spatial Audio formátumát, mely elmondásuk szerint lehetőséget ad a művészek számára, hogy magával ragadó többdimenziós és tiszta hangzással örvendeztessék meg rajongóikat. Az Apple Music előfizetői pedig ezt az opciót díjmentesen élesíthették, csomagtól függetlenül.

Az amerikai Jonathan Morrison YouTuber és otthoni stúdiós jóvoltából egy videóban most bepillanthatunk a kulisszák mögé, hogyan is épül fel egy kimondottan az Apple formátumára optimalizált, házi stúdió. A “házi” itt persze csak átvitt értelemben szerepel, hiszen az eszközök összértéke simán karcolja a 30 millió forintos értéket, amely laikusok számára bődületesen soknak tűnhet.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Muzix: UiiSii i8 – a nyár legjobb ár/érték arányával rendelkező, Hi-Res fülhallgatója

Az UiiSii i8 egy vezetékes, Lightning-csatlakozós, Hi-Res fülhallgató DAC-kal, mikrofonnal, amivel veszteségmentes zenéket is hallgathatunk.

Lassabb SSD-vel rendelkezik a belépő szintű, M2-es MacBook Pro, mint az M1-es modell

Úgy tűnik, hogy a 256 GB-os, M2-es MacBook Pro SSD-jének írási/olvasási sebessége alacsonyabb lett, mint az M1-es modellé.

Videón a Stage Manager működése az iPadOS 16 és macOS 13 Ventura operációs rendszerekben

Michael Billig összeállított egy rövid videót, amelyben részletesen bemutatja a gyakorlatban is a Stage Manager működését az érdeklődőknek.

Magyar videóklip, amiben az iPhone LiDAR képességeit használták ki

Legújabb kislemezük egyik számához egy iPhone-nal készítették a LiDAR scaneket, majd egy MacBook segítségével készült el belőle a videóklip.

Videó: ezeket az újdonságokat hozta az iOS 15.5

Befutott az iOS 15.5, az iOS 15 valószínűleg utolsó nagy frissítése, mely számos izgalmas változtatást hozott kedvenc eszközeink számára.

Ez a cikk Így készül a térbeli hang (Spatial Audio) egy profi stúdióban, Jonathan Morrisonnál itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

AirTag tokok, kulcstartók, fóliák az iKiegészítőknél!

www3.hu

Bloomberg: sokat kell még várni a Face ID-s iMac-re

www3.hu

A pontos idő “lekopogtatása” taptikus jelzéssel az Apple Watch-on

www3.hu