Mobil

iOS 15: ütközhet az iCloud Privát Átjátszó a szolgáltatók korlátlan közösségi, zenei és egyéb csomagjaival

Az iCloud Privát Átjátszó egy olyan új szolgáltatás az iOS 15-ben, amivel egy sokkal biztonságosabb és privát módon gyakorlatilag bármilyen hálózatra csatlakozhatunk és böngészhetünk az interneten, használhatjuk az internetkapcsolatot igénylő alkalmazásainkat. Biztosítja, hogy az adatok titkosítva és két különböző internetes átjárón keresztül hagyják el a készülékünket, hogy senki ne tudja az IP-címünket, helyzetünket és böngészési előzményeinket felhasználni és ezek alapján részletes profilt építeni rólunk. Leegyszerűsítve tehát gyakorlatilag egy VPN-nek, virtuális magánhálózatnak tekinthető.

Ennek ugyanakkor megvan az a hátránya is, hogy a mobilszolgáltatók egyes olyan díjcsomagjaival is összeütközésbe kerülhet, amelyek esetén például korlátlan forgalmat kapunk a közösségi alkalmazások használatára, vagy épp zenei szolgáltatásokra. Ezek esetén ugyanis a mobilszolgáltatók csak úgy tudják elkülöníteni és figyelmen kívül hagyni és nem felszámítani például a Facebook használata során generált adatforgalmunkat, ha az az ő szervereiken keresztül történik.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Ezek az újdonságok érkezhetnek az iOS 15.1-es frissítésével

Az iOS 15.1 első bétája alapján az Apple talán hamarosan szabadjára engedi a SharePlay-t, de a frissítés más izgalmakat is tartogat.

iOS 15: így állíthatod vissza a megszokott Safari címsort

Összezavar az új iOS 15 Safari címsor és visszaállítanád a korábbi nézetet, amit 14 év alatt megszoktál? Megmutatjuk, hogy hogyan tudod!

Megjelent az iOS 15 – Fókusz, Élő Szöveg, megújult értesítéskezelés és egyebek

Rengeteg újdonság, köztük: Megosztva Önnel, Fókusz, újratervezett értesítések, Élő szöveg, frissített Térképek és Safari, vizuális keresés.

Elérhető az iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 és tvOS 15 kiadásra szánt, RC verziója

Az Apple elérhetővé tette az iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 és tvOS 15 kiadásra szánt verzióit. A hivatalos megjelenés szeptember 20-án lesz.

Hivatalos: “California Streaming” iPhone 13 esemény szeptember 14-én!

A menetrend szerint szeptember 14-én, helyi idő szerint reggel 10 órakor kezdődik majd az Apple keynote-ja, ismét online közvetítéssel.

Ez a cikk iOS 15: ütközhet az iCloud Privát Átjátszó a szolgáltatók korlátlan közösségi, zenei és egyéb csomagjaival itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Az Apple a hírek szerint lekapcsolta @analyst941-et és a forrását is

www3.hu

Elérhető a harmadik iOS 15.5, iPadOS 15.5, watchOS 8.6, tvOS 15.5 és macOS Monterey 12.4 béta

www3.hu

Új számlapot, szíjat, kihívást és háttérképet mutatott be az Apple a Black Unity jegyében

www3.hu