Mobil

Németország 7 év frissítési és javítási kötelezettséget szorgalmaz a mobilok esetében

Az Apple és a Google méretű okostelefon gyártókat kötelezni kellene arra, hogy a mobileszközeikhez a biztonsági frissítéseket és alkatrészeket a megjelenést követően legalább további hét éven keresztül biztosítsa. Ez áll a német kormánynak az Európai Unióhoz intézett új, környezetvédelmi felelősségre vonatkozó javaslatában.

Az Európai Bizottság egyébként nemrég azt javasolta, hogy a mobilkészülék gyártók öt évig biztosítsanak szoftverfrissítéseket és alkatrészeket modelljeikhez, a táblagép alkatrészek esetében pedig hat évig. Arra is rákényszerítenék a gyártókat, hogy tegyék közzé az alkatrészek árait, és biztosítsák, hogy azok ne emelkedjenek, javítás esetén az alkatrészeket pedig legfeljebb öt munkanapon belül szállítsák le.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Így készítettem régi, analóg Zenit fényképezőgépből okoslámpát

Egy régi, használhatatlan analóg Zenit fényképezőgépből készült okoslámpa Philips HUE izzóval minden fotós számára tökéletes dísz lehet.

Spot: robot “kutya” a Boston Dynamics-tól

Szakadjunk el egy kicsit az Apple hírektől, hogy egy robot “kutya” ügyeskedését nézzük. Ő Spot, a Boston Dynamics 75 ezer dolláros robotja!

Nem lesz többé „röntgen” mód az új OnePlus 8 Pro-n

A OnePlus úgy döntött, hogy legújabb zászlóshajójuk, a OnePlus 8 Pro egyik leglátványosabb újítását, a színszűrős “röntgen” kamerát ideiglenesen letiltják.

Utam az iPhone-ig – első rész: Pannon Praktikum Classic tarifacsomag és Philips Fizz

Ebben a cikksorozatban arról a pár készülékről emlékeznék meg érdekességképp, amelyeket még az első iPhone megvásárlása előtt használtam.

Javíthatatlan iPhone, iPod, iPad vagy Apple Watch? Legyen belőle modern műalkotás!

Pár Apple-felhasználó barátomat leptem meg egy-egy darabokra szedett és bekeretezett iPhone-nal még karácsonyra – de talán másokat is érdekelhet ilyesmi.

Ez a cikk Németország 7 év frissítési és javítási kötelezettséget szorgalmaz a mobilok esetében itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Az Apple Watch Series 7 előrendelése október 8-án indul, és 15-én érkezik a vásárlókhoz

www3.hu

Így néz ki a SharePlay egy külső fejlesztő alkalmazásában

www3.hu

Gyors történelemóra az Apple laptopjairól

www3.hu