Mobil

Az Apple elhalasztja az új gyermekvédelmi funkciók bevezetését

Az Apple nemrég bejelentett, új gyermekvédelmi funkciói elég alaposan felkavarták az állóvizet. Ennek kapcsán az is terjedni kezdett, hogy az Apple majd megnézné az összes fotónkat, noha erről szó sincs, illetve felbukkantak olyan aggályok is, hogy átverhető-e a NeuralHash-alapú CSAM felismerés, illetve hogy ennek milyen esetleges következményei lehetnének.

Mivel azonban mindez eleve csak az amerikai felhasználókat érintette volna, és őket is csak akkor, ha a fotóikat az iCloud Fotókban tárolják, az Üzenetekben történő felismerés pedig csak a családi megosztásban gyerekként beállított Apple ID-kra vonatkozna, illetve mindez majd csak valamikor az év vége felé érkezett volna egy szoftverfrissítéssel, így itthon ez eleve nem igazán volt érdekes kérdés. Most azonban a visszajelzések hatására az Apple úgy döntött, hogy tovább finomítja a funkciók működését, és azok egyelőre nem jelennek meg.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Gyakori kérdések az Apple kiterjesztett gyermekvédelmi tervezete kapcsán

Ez az új funkcionalitás kizárólag az USA esetén lép majd életbe valamikor még idén, azaz a magyar felhasználókat ez semmiben sem érinti majd.

Hogyan deríthető ki, hogy megfertőzték-e a készülékünket a Pegasus kémszoftverrel?

Összeszedtük, melyik Apple készülékek lehetnek érintettek, hogyan fedezhető fel, mit tehetünk ellene és kell-e egyáltalán aggódnunk miatta.

The Washington Post: Nem elégséges az Airtag követés elleni védelme

Geoffrey Fowler szerint nem elégséges az AirTag eszközökbe épített védelem annak megakadályozására, hogy valakit nyomon kövessenek.

The Washington Post: átverős app zsákmányolt 600.000 dollárt egy iPhone felhasználótól

Az App Store engedélyezési folyamatán csúszott át az a valódinak tűnő app, amely Phillipe Christodoulounak végül 17,1 Bitcoinjába került.

MIT Technology Review: az Apple magasodó kertfalának mellékhatásai

Az MIT Technology Review mélyreható jelentése az Apple eszköz- és szoftverbiztonsággal kapcsolatos törekvéseinek mellékhatásait boncolgatja.

Ez a cikk Az Apple elhalasztja az új gyermekvédelmi funkciók bevezetését itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Megjelent az iOS 16.1 – megosztott iCloud-fotókönyvtár, Matter támogatás és egyebek

www3.hu

AppInGym: új generációs, alkalmazással használható, 0-24-es edzőterem Budapesten!

www3.hu

Ming-Chi Kuo szerint ezek az új Apple termékek érkeznek 2021-ben

www3.hu