Mobil

The Washington Post: átverős app zsákmányolt 600.000 dollárt egy iPhone felhasználótól

Az App Store engedélyezési folyamatán csúszott át az a valódinak tűnő alkalmazás, amely végül Phillipe Christodoulou iPhone-felhasználónak 17,1 Bitcoinba, vagyis 600.000 dollár feletti összegbe került, írja a Washington Post.

Christodoulou még februárban akarta ellenőrizni a Bitcoin-egyenlegét a mobilján, és az App Store-ban a “Trezor” kifejezésre keresett. Talált is egy Trezor nevű, lakat logóval és zöld háttérrel ellátott alkalmazást, amiről azt gondolta, az az általa használt Trezor valódi appja, ezért letöltötte és megadta hitelesítő adatait.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

MIT Technology Review: az Apple magasodó kertfalának mellékhatásai

Az MIT Technology Review mélyreható jelentése az Apple eszköz- és szoftverbiztonsággal kapcsolatos törekvéseinek mellékhatásait boncolgatja.

Jelszavak felügyelete az iCloud-kulcskarika segítségével

A szakértők szerint érdemes minden felhasználói fiókunknak más jelszót megadni: ebben például az iCloud kulcskarika lehet segítségünkre.

Shield: egy alkalmazás a folyamat-injektálási technikák elleni védelemre

A Shield jelzi és megakadályozza a különféle appokon keresztüli, magasabb jogosultság szerzését vagy adatvédelmi korlátozások kijátszását.

Egyre több alkalmazásban jelenik meg az új követésvédelmi ablak

Az iOS 14-gyel az Apple azt is szeretné bevezetni, hogy az alkalmazások kevésbé követhessenek weboldalakon és más alkalmazásokon keresztül.

Egy rövid videón már közelebbről is látható az App Store Best of 2020 díja

Andres Canella, a Wakeout! fejlesztőjének tweetje révén egy rövid videón már magát az App Store Best of 2020 díjat is láthatjuk közelebbről.

Ez a cikk The Washington Post: átverős app zsákmányolt 600.000 dollárt egy iPhone felhasználótól itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Mark Gurman szerint egyelőre nem lehetséges a Face ID-s MacBook

www3.hu

2024-ben további új Emoji karakterek érkezhetnek

www3.hu

Visszatértek az Apple Store-ok, de a legtöbb helyre csak előzetes regisztrációval lehet bemenni

www3.hu