Mobil

SentinelOne: biztonsági kutatók XcodeSpy néven fejlesztőket célzó kártevőt fedeztek fel

A SentinelOne által megosztott új jelentés szerint a fejlesztőknek az “XcodeSpy” nevű rosszindulatú projekt után kell kutatni. Ez az “EggShell” egyedi változatát telepíti a macOS rendszerű számítógépekre, amely révén hátsó kapun juthatnak be illetéktelenek a gépünkre.

Az Xcode egy kimondottan a fejlesztők számára készült alkalmazás, mely macOS-re ingyenesen érhető el. Az Apple által kiadott eszköz jelentősen megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését mind iOS, mind pedig macOS platformra.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

15 népszerű Mac eszköz webfejlesztéshez

Manapság a dedikált Mac megoldások sokféleségére, választékára való tekintettel nem könnyű kiválasztani azt a szoftvert, amelyik a legalkalmasabb egy adott feladat elvégzésére.

A jelszókezelő alkalmazások fejlesztőit segíti az Apple

Az Apple kiadott egy nyílt forráskódú GitHub projektet, mellyel a jelszómenedzser készítő fejlesztők életét szeretnék egyszerűbbé tenni.

Millió dollárossá lépett elő az Apple bug bounty programja

A legnagyobb összeget azzal lehet megszerezni, ha távoli, felhasználói interakció nélküli hozzáférést sikerül szerezni a rendszer szívéhez, a kernelhez.

OSX/Linker: egy kiskapu, amit nem véd a GateKeeper

A “MacOS X GateKeeper Bypass” (sic!) névre hallgató sérülékenység két, a macOS-ben megtalálható, legitim funkció összjátékából kerekedett ki.

iSH: Alpine Linux parancssor iOS-re

Ennek az appnak a lényege, hogy egy emulátorban futtat egy “teljesértékű”, működő GNU/Linux disztribúciót, az Alpine Linuxot.

Ez a cikk SentinelOne: biztonsági kutatók XcodeSpy néven fejlesztőket célzó kártevőt fedeztek fel itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Változtat az Apple: az EU-ban egyes fejlesztők weboldaláról is letölthetünk majd appokat

www3.hu

Válogatott szíjak a watchmyband.hu ajánlásával

www3.hu

Tényleg zafírkristályt használ az Apple Watch Ultra kijelzője

www3.hu