Mobil

Beszélgessünk a HomeKitről és az okos otthonokról!

2020-ban az Apple megannyi újdonságot mutatott be a HomeKit-tel kapcsolatban, ami lényegében az elmúlt években folyamatosan fejlődött, fejlődik. Nagyon sok olyan funkció van már benne, amivel nem csak okos otthonunk lehet, hanem házautomatizálást is végezhetünk vele. Persze azért ne rohanjunk ennyire előre. Az okos otthon számomra mindig azt jelentette, hogy bizonyos szempontból egy-egy eszközünk okos, irányítható mondjuk iPhone-nal.

A házautomatizálás már egy teljes más tészta, az már hozzánk igazodik és különböző eszközök, különböző időpontokban, különböző logikák alapján irányítják egymást, a házat. Na ez már egy emelt szint, amit sajnos az okos otthon eszközök jó része képtelen megugrani, és emiatt is mondjuk azt, hogy a ház vagy lakás automatizálás már szakembert igényel. Ebben a cikkben a HomeKitről és a kezdő lépésekről fogok írni, hogy merre induljunk el, ha szeretnénk házat automatizálni és nem csak okos otthont építeni.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

CES 2021: A legjobb okosotthon és egyéb kiegészítők

Számos új kiegészítőt, perifériát mutattak be a CES 2021-en. Smart Home Solver összesen 20 új kütyüt említ meg a videójában.

Kipróbáltuk a Sonos ARC Dolby Atmos Soundbarját és a teljes Dolby Atmos rendszerét – teszt és vélem…

Az Atmos hangzás, a hangfalak, a szoftveres támogatás mind mind olyan dolog, ami miatt ez a rendszer szerethető, használható, és ajánlott.

Twinkly – okosítsd fel a karácsonyfádat telefonról vezérelhető LED-füzérrel! ?

Hozz új színt a karácsonyi ünnepekbe és okosítsd fel a karácsonyfád izzóit a Twinkly telefonnal irányítható okosizzósoraival.

Kipróbáltuk a Dyson Pure Humidify+Cool légtisztító ventilátort, ami alkalmazással is vezérelhető!…

A levegő tisztítása létfontosságú az otthonunkban. A Dyson ezt tökéletesen megoldotta, mind a tisztítást, mind az alkalmazást, jóformán 10/10 a készülék.

Így készítettem régi, analóg Zenit fényképezőgépből okoslámpát

Egy régi, használhatatlan analóg Zenit fényképezőgépből készült okoslámpa Philips HUE izzóval minden fotós számára tökéletes dísz lehet.

Ez a cikk Beszélgessünk a HomeKitről és az okos otthonokról! itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

iOS 17: iMessage-appok eltávolítása az üzenet írásánál megjelenő opciók közül

www3.hu

Kipróbáltuk a Moshi Deep Purple-t, ami egy összecsukható, UV-s fertőtlenítő doboz

www3.hu

Green Events – avagy mentsük meg együtt környezetünket! Nyerj egy elektromos rollert!

www3.hu