Azonnali szoftverfrissítéssel indult az iPhone 15 modellek pályafutása is
Mobil

Azonnali szoftverfrissítéssel indult az iPhone 15 modellek pályafutása is

Úgy tűnik, a történelem ismétli önmagát: ahogyan múlt évben az iPhone 14 modellek, úgy idén az iPhone 15 modellek is rögtön szoftverfrissítéssel kezdenek neki a karrierjüknek.

Azonnali szoftverfrissítéssel indult az iPhone 15 modellek pályafutása is

Aki megvásárolja az Apple legújabb készülékeit, szinte kivétel nélkül belefut abba, hogy amikor a régi készülékéről szeretne a frissen megvásárolt iPhone 15-ére költözni, akkor a készülék előbb az iOS 17.0.2-es verzióra való frissítést ajánlja fel, ami így némileg meghosszabbítja a költöztetéshez szükséges időt.

Erre most is azért volt szükség, mert a dobozból frissen kivett készülékeken a pár nappal ezelőtt megjelent iOS 17.0 buildjénél egy régebbi verzió volt, és az Apple közben még gyorsan javított pár hibát az új modellek esetén, ami többek között például nem csak az aktiválást és költöztetést érintette, hanem még sebezhetőségeket is orvosolt.

iOS 17.0.2 – csak az iPhone 15 modellekre

Az idén is várható volt, hogy az új iPhone modelleken a hivatalosan megjelent iOS 17.0 buildjénél korábbi lesz, hiszen a gyártásuk a csomagolással, majd pedig a szállításuk időt vesz igénybe, és így előfordul az, hogy a készüléket hamarabb dobozba teszik, mint hogy a szoftver végleges kiadása megérkezzen. Viszont mivel az Apple egy ideje már az aktiválás során is lehetőséget ad a szoftverfrissítésre, így ez igazából nem jelent problémát – ellenben további időt és internetkapcsolatot igényel.

Az iOS 17.0.2 csak az iPhone 15 modellekre jelent meg.

Az ezeknél régebbi készülékekre az Apple kiadta az iOS 17.0.1-et, illetve az iOS 17 által már nem támogatott modellekre az iOS 16.7-et, melyek három zero day sebezhetőséget orvosolnak, amelyeket az Apple információi alapján az iOS 16.7 előtti rendszerek esetén aktívan ki is használnak épp, tehát mindenképp célszerű frissíteni.

Ez a cikk Azonnali szoftverfrissítéssel indult az iPhone 15 modellek pályafutása is itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Megjelent az iPadOS 16.6 – 25 darab sebezhetőség javítása

www3.hu

Apple Watch Series 9: új processzor, kijelző, Siri fejlesztések, kézmozdulat, és egyéb újdonságok

www3.hu

Time Machine a Synology routereihez csatlakoztatott HDD/SSD használatával

www3.hu